Δ.Κ.

Ο μήνας του μέλιτος και τα σιρόπια ανάμεσα στους κυβερνητικούς Βουλευτές και τους τεχνοκράτες μάλλον τελείωσαν αφού σήμερα είχαμε την πρώτη σύγκρουση ανάμεσα στο γαλάζιο Βουλευτή Μάριο Σαλμά και τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. Αφορμή στάθηκε μια γραπτή αναφορά του κυρίου Σαλμά για την παράνομη κυκλοφορία ιδιωτικών ασθενοφόρων και η αργοπορημένη όπως είπε απάντηση του Υπουργείου με αποτέλεσμα να την μετατρέψει σε επίκαιρη. Ο Υφυπουργός επικαλέστηκε φόρτο εργασίας αλλά ο Μάριος Σαλμάς άφησε να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς υπενθυμίζοντας στο Βασίλη Κοντοζαμάνη ότι ως πρώην Υφυπουργός ο ίδιος ξέρει καλά τα διαδικαστικά και τα του Υπουργείου.
«Ούτε για την αναφορά που αφορούσε στη φαρμακευτική δαπάνη απαντήσατε και ας την έκανα από το Νοέμβριο» είπε σε ολίγον τι έντονο ύφος ο Μάριος Σαλμάς. Αλλά όσα είπε ο Υφυπουργός για τα ιδιωτικά ασθενοφόρα έκαναν έξαλλο τον Αιτωλοακαρνάνα Βουλευτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μιλάμε για ασθενοφόρα ιδιωτικά, οι οδηγοί των οποίων μπαίνουν στα νοσοκομεία και προσφέρουν μεταφορά στον ασθενή για να τον πάνε σπίτι του. Και ο ασθενής πρέπει να συμβιβαστεί αν θέλει να πάει κοντά στις δικούς του μόλις αναρρώσει. Αν τρακάρει ένα τέτοιο ασθενοφόρο με ασθενή, δεν δικαιολογείστε, θα φέρετε προσωπικά την ευθύνη εσείς! Δεν έχουν άδεια για αυτή τη δουλεία. Λέτε ότι θα το αντιμετωπίσετε, μα τώρα που μιλάμε υπάρχουν οδηγοί στα νοσοκομεία που ψάχνουν ασθενείς. Τι να σας πω, ότι δεν έχουν άδεια για αυτή τη δουλειά, ότι είναι Αλβανοί και έχουν πέντε έξι ασθενοφόρα!» κατέληξε ο Μάριος Σαλμάς, αφήνοντας τη σειρήνα του ασθενοφόρου να ηχεί ακόμα στα αυτιά του Υφυπουργού Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνη.

Μα πριν πάρει ανάσα ο Υφυπουργός περάσαμε στην καθυστέρηση των ακτινοθεραπειών και να σου και δεύτερη… μπηχτή από τον προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη. Ο κ. Κακλαμάνης με κομψό τρόπο τον έσφαξε με το βαμβάκι λέγοντάς του ότι «επί πέντε χρόνια ακούει τα ίδια και τα ίδια αλλά το πρόβλημα παραμένει και ζήτησε από τον Υφυπουργό να δεσμευτεί χρονικά».

«Οι καρκινοπαθείς δεν αυξήθηκαν, υπήρχαν και υπάρχουν, γιατί τότε δεν υπήρχαν αναμονές. Στο τέλος του χρόνου δεν θέλω να ακούσω τα ίδια πράγματα, θα σας κρίνω εκ του αποτελέσματος» συμπλήρωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Υφυπουργός Υγείας έσπευσε να δεσμευτεί ότι η λύση θα δοθεί άμεσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης