Την έμπρακτη στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη διοργάνωση των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 επιβεβαίωσε και επίσημα σήμερα (15 Απριλίου 2010) ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος. Μία εκδήλωση που αποκτά και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η 15η Απριλίου έχει ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ως Εθνική Ημέρα Special Olympics.

Στο σχετικό μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο υπεγράφη στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνεται μεταξύ άλλων πως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Μ.Κ.Ο Αλληλεγγύη της Εκκλησίας της Ελλάδος θα σταθούν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προβολής των Αγώνων, στη διάδοση του μηνύματος της κατανόησης και αποδοχής της διανοητικής αναπηρίας από την ευρύτερη κοινωνία, στο πρόγραμμα προσέλκυσης εθελοντών καθώς και στην υποστήριξη του προγράμματος φιλοξενίας «Πόλις-Αμφιτρύων».

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών προσφέρθηκε επιπλέον να παραχωρήσει ξενώνες και κατασκηνωτικούς της χώρους για τη φιλοξενία μελών της διοργάνωσης, αλλά και να καλύψει ανάγκες αθλητών και εθελοντών σε σίτιση και υλικοτεχνική υποδομή.

«Είμαστε ευτυχείς που η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά στην πράξη την κοινωνική της ευαισθησία και το ανθρωπιστικό πνεύμα που χαρακτηρίζει κάθε της δράση» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό της η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, κα Γιάννα Δεσποτοπούλου. «Είμαστε ευτυχείς που, σε μία τόσο δύσκολη όσο και κρίσιμη για όλους μας συγκυρία, η Εκκλησία αγκαλιάζει τόσο θερμά τα Special Olympics, στηρίζοντας μία διοργάνωση, η οποία αναμένεται να προσελκύσει για μία ακόμα φορά τα μάτια όλης της οικουμένης στην πατρίδα μας. Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics, των 7500 Αθλητών, των 2500 προπονητών και 3000 κριτών και διαιτητών μα και καθενός από τα 12.000 Ελληνόπουλα που όλα αυτά τα χρόνια ενεργά συμμετέχουν στα αθλητικά προγράμματά μας, διεκδικώντας με την καθημερινή τους προσπάθεια τον σεβασμό μας στη διαφορετικότητά τους, θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και προσωπικά τον προκαθήμενό της καθώς και την ΜΚΟ Αλληλεγγύη για την ευγενική τους συνεισφορά και υποστήριξη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης