Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Royal Enfield και ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) ανακοίνωσαν μια νέα και μοναδική συνεργασία. Τα Ιμαλάια είναι ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο μέρος για την Royal Enfield και είναι αυτό που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Siddhartha Lal, θεωρεί ότι είναι το πνευματικό σπίτι της εταιρείας.

Αν και οι ανακηρύξεις Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO είναι γνωστές, αυτό που ίσως είναι λιγότερο γνωστό είναι οι προσπάθειες του οργανισμού να τεκμηριώσει την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά (ICH). Εκεί ακριβώς μπαίνει στο παιχνίδι αυτή η συνεργασία με τη Royal Enfield. Μαζί, σχεδιάζουν να εντοπίσουν, να τεκμηριώσουν, να διατηρήσουν και να προωθήσουν την ICH από κοινότητες σε όλη την Ινδία – ξεκινώντας από τα Ιμαλάια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταξίδι είναι σε εξέλιξη και ξεκίνησε με μια μικρή ομάδα λίγο πάνω από 20 αναβατών -ερευνητών, οι οποίοι θα βιώσουν και θα τεκμηριώσουν «συγκεκριμένες πρακτικές Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έχουν εντοπιστεί από μια ερευνητική ομάδα σε συνεργασία με την UNESCO. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα πολλά να εξερευνήσουν, πρόκειται σαφώς για ένα τεράστιο εγχείρημα – γι’ αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης πρόσθετες διαδρομές βασισμένες στην έρευνα για την τεκμηρίωση της ICH στην περιοχή τους επόμενους μήνες.

Γι’ αυτό η Enfield προσκαλεί αναβάτες στην Ινδία να εγγραφούν και να συμμετάσχουν σε μία από τις επερχόμενες διαδρομές. Ο κωδικός QR στο τέλος αυτού του βίντεο σάς μεταφέρει σε μια φόρμα εγγραφής όπου μπορείτε να εισαγάγετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ώστε η Enfield να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου. 

“Με αυτό το πρότζεκτ, σας προσκαλούμε να οδηγήσετε και να ζήσετε την πολιτισμικά φορτισμένη ατμόσφαιρα παρθένων εδαφών καθώς περιηγούμαστε γύρω από τον πλούτο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η συλλογική προσπάθεια στοχεύει να αποτελέσει μια πλατφόρμα για τις κοινότητες των Ιμαλαΐων να πουν τις δικές τους ιστορίες και να δημιουργήσουν μια εναλλακτική αποθήκη για τις ζωντανές και άυλες κληρονομιές τους—μερικές από τις οποίες μπορεί σύντομα να χαθούν μπροστά στη νεωτερικότητα”, αναφέρει η Enfield.

Είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα και μοναδική ευκαιρία – και η τεκμηρίωση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής είναι το είδος του εγχειρήματος που θα συνεχιστεί για γενιές. Ποιος δεν θα ήθελε να είναι μέρος ενός τέτοιου πρότζεκτ; 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης