Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η νέα κατηγορία των μεσαίων supersport μοτοσυκλετών αρχίζει και κερδίζει έδαφος. Η Aprilia με το RS660, ηΗ BMW χρειάζεται κάτι καινούριο στην κατηγορία των μεσαίων σπορ μοτοσυκλετών. Yamaha με το R7, η Honda με το CBR650R και η KTM με την επερχόμενη έκδοση RC8C για χρήση στο δρόμο, έχουν δώσει στο κοινό μοτοσυκλέτες με πολύ δυναμικά στοιχεία οδήγησης οι οποίες είναι για χρήση τόσο στην πίστα αλλά και στο δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια από τις εταιρείες οι οποίες συνήθως πρωτοπορεί σε όλες τις κατηγορίες μοτοσυκλετών είναι η BMW, ωστόσο από τη γερμανική φίρμα δεν έχουμε δει ακόμα κάποια κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση. Η BMW έχει στην γκάμα της το κορυφαίο S1000RR το οποίο ξεφεύγει από τις γήινες διαστάσεις με τις απίστευτες επιδόσεις του, αλλά ίσως ήρθε η ώρα να μας δώσει ένα μικρότερο supersport μοντέλο για να καλύψει ένα κενό στις σπορ μοτοσυκλέτες της γκάμας της.

Μια καλή βάση για ένα supersport μοντέλο της BMW είναι το F900R!

Σχεδιαστικό πείραμα ή πρόβλεψη για το μέλλον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Oberdan Bezzi, γνωστός σχεδιαστής μοτοσυκλετών πολλές φορές σχεδιάζει μοντέλα που θα ήθελε ναΜια λύση στον κινητήρα θα μπορούσε να είναι το δικύλινδρος του F900R με τους 105 ίππους. βγουν στην παραγωγή. Αρκετές από αυτές τις φορές πέφτει μέσα και στην περίπτωση του supersport BMW F702 RR θα θέλαμε σίγουρα να έχει πετύχει διάνα. Ο Bezzi σχεδίασε ένα μεσαίο supersport μοντέλο βασισμένο στο S1000RR το οποίο χρησιμοποιεί σχεδιαστικά στοιχεία του κορυφαίου superbike της BMW.

Στο κομμάτι του κινητήρα ο σχεδιαστής φαντάστηκε τον γνωστό δικύλινδρο κινητήρα των 895 κ.εκ. της BMW να τοποθετείται στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, αλλά με μειωμένο κυβισμό στα 702 κ.εκ. Η απόδοση θα είναι κοντά στους 90 ίππους, ενώ θα είναι εξοπλισμένο και με αρκετά ηλεκτρονικά βοηθήματα τελευταίας γενιάς. Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο περιμετρικό, ενώ νέο είναι το ψαλίδι, το υποπλαίσιο και ο σχεδιασμός των φέρινγκ.

Καλό είναι η BMW Motorrad να το ξανασκεφτεί για ένα μικρότερο supersport.

Ίσως το 2022 η BMW μας επιφυλάσσει κάποια έκπληξη

Η F702 RR είναι εξοπλισμένη με ολόσωμη εξάτμιση της Akrapovic  και ποιοτικές αναρτήσεις, ενώ στα φρένα έχουμε δύο δίσκους εμπρός με ακτινικές δαγκάνες της Brembo. Όλα αυτά φυσικά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας του Oberdan Bezzi καθώς η BMW δεν μας έχει δείξει διάθεση να ασχοληθεί ακόμα με αυτήν την κατηγορία. Η αλήθεια είναι όμως ότι μπορεί εύκολα με βάση το εξαιρετικό F900R να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό supersport μοντέλο, χωρίς να χρειαστεί να μπει στη διαδικασία εξέλιξης νέου κινητήρα ή πλαισίου.

Πάρτε μια γεύση από το κορυφαίο S1000RR της BMW.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιώργος Γεωργιάδης “Ο Advenduristas”

Η πιο γοητευτική bagger ανήκει στην BMW

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης