Στο πλαίσιο της ανάπτυξης λύσεων για τη νέα, εξηλεκτρισμένη εποχή της αυτοκίνησης, η Fiat Chrysler εμπλέκει στην προσπάθεια φοιτητές από διάφορους κλάδους της εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας  πρωτοβουλίες από Ιταλικά και Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προκλήσεις και τα οφέλη που θα φέρει η ηλεκτροκίνηση αποτελούν στοιχεία που θα επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή των επόμενων γενιών. Γι΄, αυτό ο ιταλοαμερικανικός όμιλος δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τις ιδέες και το ταλέντο τους.

Στο Τορίνο, η εξέλιξη του δικτύου αμφίδρομης φόρτισης V2G (Vehicle-to-Grid) που δημιουργείται στο Mirafiori, αλλά και το προηγμένο σύστημα Geofencing το οποίο θα «εξαναγκάζει» τα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα να κινούνται ως αμιγώς ηλεκτρικά στα κέντρα των πόλεων αναπτύσσονται με τη βοήθεια φοιτητών.

Πρόσφατα στο δίκτυο συνεργαζόμενων πανεπιστημίων, προστέθηκε το Πανεπιστήμιο της Πάρμα, με την πρωτοβουλία EMS (Energy and Sustainable Mobility) που οργανώθηκε από φοιτητές να έχει σαν σκοπό να εξηγήσει στους νέους, αλλά και στις επιχειρήσεις τα δεδομένα που φέρνει η νέα εποχή των μετακινήσεων όπου η ηλεκτροκίνηση θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, η ομάδα e-Mobility της FCA πραγματοποίησε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και τη σταθερότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης. Οι έρευνες που θα πραγματοποιηθούν, η γνώση που θα αποκτηθεί και οι πρωτοβουλίες των φοιτητών, θα ενισχύσουν την προσπάθεια για την όσο πιο ομαλή και αποτελεσματική ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης στη ζωή των ανθρώπων και των επιχειρήσεων.

Τέλος, η συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες logistics που δοκιμάζουν το νέο αμιγώς ηλεκτρικό E-Ducato, προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών που θα υποστηρίξουν τα μοντέλα της FCA, όπως είναι τα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, καθώς και το Fiat 500 electric.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης