Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σταματημό δεν έχουν τα νέα μοντέλα και πρωτότυπα που παρουσιάζονται στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Σειρά έχει το άκρως φουτουριστικό νέο Kia EV9 Concept, ένα ηλεκτρικό SUV με ξεχωριστή σχεδίαση.Δεν μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο της Kia
Λες και μας έρχεται από το μέλλον, το νέο Kia EV9 διαθέτει μεγάλους τροχούς, κάμερες στην θέση των καθρεφτών, LED φώτα αλλά και μία τεράστια εξάγωνη ηλιοροφή. Το μήκος του φτάνει τα 4.930χλστ., το πλάτος τα 2.055χλστ. και το μεταξόνιο τα 3.100χλστ. την ώρα που η συνολική σχεδίαση είναι γεμάτη αιχμηρές άκρες και οι πίσω πόρτες ανοίγουν με την αντίθετη φορά. Κερασάκι στην τούρτα το ηλιακό πάνελ που βοηθάει στην φόρτιση των μπαταριών του, όταν το μοντέλο δεν είναι στην πρίζα. Με 27άρα οθόνη και 7 θέσεις: Εντυπωσιακό το εσωτερικό του καθώς από την μία ο οδηγός αντικρίζει μία 27άρα οθόνη που διατρέχει σχεδόν όλο το ταμπλό και από την άλλη η μεσαία από τις τρεις σειρές καθισμάτων μπορεί να αναδιπλωθεί δημιουργώντας ένα τραπεζάκι. Παράλληλα έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά υλικά από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια κυρίως στα καθίσματα, με τα τελευταία να μπορούν να περιστραφούν πλήρως για μεγαλύτερη ελευθερία των επιβατών.Ηλεκτρικό με αυτονομία 483 χλμ.
Σύμφωνα με την Kia το εντυπωσιακό νέο EV9 Concept μπορεί να ταξιδέψει για 483 συνεχόμενα χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση. Επίσης, έχει την δυνατότητα να φορτιστεί σε 350 κιλοβάτ, γεμίζοντας τις μπαταρίες του από το 10% στο 80% σε μόλις 30λεπτά, ενώ μην ξεχνάμε και την έξτρα βοήθεια από το ηλιακό πάνελ. Θα το γνωρίσουμε από κοντά πιθανότατα το 2024, όταν και θα καταστεί η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της κορεάτικης φίρμας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης