Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Δεν είναι μυστικό πως την τελευταία επταετία οι ιπποδυνάμεις ακόμα και των mainstream μοντέλων, έχουν αυξηθεί σε τεράστιο βαθμό. Πλέον δεν υπάρχει διψήφιο νούμερο για το 0-100 ενώ, αρχικά με τα turbo και πλέον με τον εξηλεκτρισμό, όχι μόνο οι επιταχύνσεις αλλά και οι τελικές ταχύτητες των αυτοκινήτων έχουν διπλασιαστεί απότομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον ένα τυπικό αυτοκίνητο έχει το λιγότερο 150 άλογα και την δυνατότητα να αγγίξει με μεγάλη άνεση τα 180χλμ./ώρα, προσφέροντας βέβαια καλύτερα πατήματα και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.
Η καθημερινή όμως εξοικείωση με μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις, θα πρέπει να συνοδεύεται και με συνεχή υπενθύμιση πως η νούμερο ένα αιτία θανατηφόρων τροχαίων παγκοσμίως είναι η υπερβολική ταχύτητα.

Τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και γρηγορότερα, οι οδηγοί όμως παραμένουν στο ίδιο επίπεδο καθώς η εκπαίδευση γύρω από αυτά, παραμένει αυτούσια εδώ και δεκαετίες. Είναι αρκετά σημαντικό λοιπόν να θυμηθούμε μέσω ενός βίντεο, τα καταστροφικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει ένα τροχαίο με ιλιγγιώδη ταχύτητα όπως τα 200χλμ./ώρα. Ένα νούμερο που πριν μερικά χρόνια μόνο τα αγωνιστικά αυτοκίνητα είχαν τη δυνατότητα να ανακτήσουν, όμως πλέον είναι σχεδόν συνηθισμένο. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και γρηγορότερα. Οι οδηγοί μπορούν να τα διαχειριστούν;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης