Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Την προσοχή μας έχει τραβήξει ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας σε διασταύρωση στο Σιάτλ της Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημείο έχει γίνει μαγνήτης ατυχημάτων, καθώς πρόκειται για μια αρκετά κλειστή στροφή μετά από έξοδο του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου. Τα αυτοκίνητα, όπως φαίνεται, δεν επιβραδύνουν όσο πρέπει για να στρίψουν με ασφάλεια και συνήθως η υποστροφή τους τιμωρεί, ρίχνοντας τα οχήματα πάνω στον τοίχο.

Παρά το γεγονός πως πριν τη συγκεκριμένη στροφή υπάρχουν πινακίδες που υποδηλώνουν το όριο ταχύτητας και την έξοδο-στροφή, οι οδηγοί δεν φρενάρουν αρκετά και το πληρώνουν. Και, σαν να μην έφτανε η επικινδυνότητα του σημείου, υπάρχει σε ελάχιστα μέτρα και ένα φανάρι σε κεντρική διασταύρωση που κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη και πιο επικίνδυνη.

Η διασταύρωση ήταν προφανώς προβληματική εδώ και αρκετό καιρό, διαφορετικά δεν θα υπήρχε ειδική κάμερα που να καταγράφει το μακελειό. Δεν είναι σαφές εάν η πόλη σκοπεύει να κάνει κάτι για να περιορίσει τα ατυχήματα, και οι σχολιαστές στη δημοσίευση εξέφρασαν επίσης τη γνώμη τους ότι το σύνολο του αυτοκινητόδρομου I-5 είναι βασικά μια παγίδα θανάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης