Άφαντος ακόμη και σήμερα, παρά τη βίαιη προσαγωγή του που διέταξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ήταν ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, γιους του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2002. Παρότι αναζητήθηκε από συναδέλφους του αστυνομικούς, δεν κατάφερε να εντοπιστεί σε καμία από τις δύο διευθύνσεις που είχε δηλώσει, με αποτέλεσμα να διαταχθεί και πάλι η βίαιη προσαγωγή του.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο ο αδελφός του, αστυνομικός κι αυτός ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα πάντως με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, ο γιος του ο οποίος δεν προσήλθε για να καταθέσει , αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν επιτρέπει τη μετάβασή του στο δικαστήριο. Μάλιστα, προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο που του απεστάλη μέσω viber, σύμφωνα με το οποίο, το σοβαρό πρόβλημα υγείας του είχε ως αποτέλεσμα να αποστρατευτεί από την Υπηρεσία του ενώ είχε προαχθεί από τον Αύγουστο του 2018 στο βαθμό του υπαστυνόμου Β´.

Ο ισχυρισμός αυτός πάντως προκάλεσε την αντίδραση της πολιτικής αγωγής που έκανε λόγο για μεθοδευμένη κίνηση.

Ούτε ο αδελφός του όμως, επίσης αστυνομικός θέλησε να διευκρινίσει τους συγκεκριμένους λόγους υγείας, επικαλούμενος ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατάθεσή του πάντως ο γιος του φερόμενου ως «εγκέφαλου» της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου δεν κατάφερε να αποσαφηνίσει κρίσιμα στοιχεία της υπόθεσης, στην οποία αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί η σωρός του θύματος.

Στις ερωτήσεις της έδρας σχετικά με τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισης του Μάριου Παπαγεωργίου ο μάρτυρας επαναλάμβανε πως δεν θυμάται προκαλώντας την παρατήρηση της προέδρου: «Προσέξετε γιατί δεν είστε πειστικός. Είναι επίσης ψευδορκία να λέει κανείς πως δεν θυμάται». Όταν δε κλήθηκε να πει ποιες ήταν οι ενέργειες του ως αστυνομικός για τον «πολίτη Μάριο Παπαγεωργίου» που είχε εξαφανιστεί ο μάρτυρας είπε: «Δεν έκανα κάτι, γιατί δεν ήθελε η μητέρα του».

Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση στα πρακτικά μηνύματος που, όπως είπε, έλαβε από άγνωστό νούμερο στο κινητό του ένας εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το οποίο ανέφερε: «Χρόνια πολλά στους Παναγιώτηδες, φτάνει να παραμένουν βουβοί και να μην προκαλούν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης