Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν στη χώρα 64 δασικές πυρκαγιές και επιχείρησαν συνολικά 1028 πυροσβέστες με 331 οχήματα. 

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από Ω/19:00/23-07-2020 έως Ω/19:00/24-07-2020, εκδηλώθηκαν 64 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 1028 πυροσβέστες, 331 οχήματα, 19 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας είναι σε εξέλιξη, με πολλές διάσπαρτες καύσεις. Συνολικά επιχειρούν 485 πυροσβέστες, 84 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., 8 Ε/Π και 8 Α/Φ. Για τον συντονισμό από αέρος επιχειρούν ένα (1)  Ε/Π του Π.Σ. και ένα (1) Ε/Π της ΕΛ.ΑΣ. Συνδρομή παρέχουν, δύο (2) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 119 πυροσβέστες, 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρο τμημάτων, 5 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  •  

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης