Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις και να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης των οργάνων, από τον 6χρονο που έχασε τη μάχη για τη ζωή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Ήδη από νωρίς το πρωί στο Νοσοκομείο του Ρίου έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των οργάνων που θα μεταμοσχευθούν, όσο το παιδί θα βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος εποπτεύει τη διαδικασία, τα δύο νεφρά και οι δύο κερατοειδείς, θα δοθούν σε λήπτες στην Ελλάδα, ενώ το ήπαρ, η καρδιά και οι πνεύμονες θα ταξιδέψουν για την Ιταλία.

Εκτός από τα όργανα αυτά, εξετάζονται και οι πνεύμονές του, μέσω βρογχοσκόπησης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι κατάλληλοι για μεταμόσχευση. Τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά στους γιατρούς, αργά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αν όλα πάνε καλά, η διαδικασία της λήψης των οργάνων θα ξεκινήσει αργά το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής, με τα όργανα να μεταφέρονται με αεροδιακομιδή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγαλείο ζωής από τους γονείς του

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό στους γονείς του άτυχου παιδιού ότι ο Θωμάς δε θα μπορέσει να τα καταφέρει, εκείνοι πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.

Ο 6χρονος υπέστη ανακοπή καρδιάς στα Γρεβενά όπου διαμένει με τους γονείς του και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να αναστρέψουν την κατάσταση, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με το παιδί να είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Πηγή: Tempo24.news

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης