Παραιτείται ο Ζαγοράκης από την προεδρία της ΕΠΟ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021, 14:18
Παραιτείται ο Ζαγοράκης από την προεδρία της ΕΠΟ

Αιφνιδιαστική όσο και απρόσμενη εξέλιξη στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς ο επικεφαλής της, ο πρόεδρος Θοδωρής Ζαγοράκης, αποφάσισε να παραιτηθεί.

Μάλιστα ο θρυλικός αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004 φέρεται να έχει ήδη μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει για την απόφασή του.

Οι λόγοι της παραίτησής του

Πρόκειται για μια απόφαση που ξαφνιάζει, καθώς ο Ζαγοράκης εξελέγη πρόεδρος μόλις πριν από μερικούς μήνες έχοντας μάλιστα καθολική αποδοχή απ΄ όλο τον κόσμο κι όλους τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο. Απομένει να γίνουν γνωστοί οι λόγοι, κατά πάσα πιθανότητα με κάποια ανακοίνωση εκ μέρους του.

Εκείνο που σε μια πρώτη ανάγνωση της απόφασης μπορεί να εικάσει κάποιος, είναι πως ο Ζαγοράκης δεν ανέχτηκε την κατάσταση που συνάντησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον «πόλεμο του παρασκηνίου» για κυριαρχία στη μεγαλύτερη ελληνική Ομοσπονδία.

Ενδεχομένως, επίσης, επειδή ένιωθε πως δεν στηριζόταν στην προσπάθειά του στο βαθμό που ο ίδιος θα επιθυμούσε, παρότι τύγχανε της εμπιστοσύνης και των τεσσάρων «μεγάλων», ενώ την υποψηφιότητά του είχαν χαιρετίσει και στηρίξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, δεν είναι μια απόφαση που πήρε τώρα, καθώς υπήρχε εδώ και καιρό στο μυαλό του.

Ως εκ τούτου δεν φαίνεται η παραιτησή του να σχετίζεται αποκλειστικά με την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε γα το -6 στον Άρη.

Άλλωστε ο Ζαγοράκης φέρεται να αισθάνεται πως έκανε ένα σημαντικό βήμα, από τη στιγμή που πέρασε την ολιστική μελέτη -όπως ήθελαν UEFA και FIFA.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την επισημοποίηση της παραίτησης, προβλέπει σύγκληση διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου και μόνο, καθώς βάσει του καταστατικού η Εκτελεστική Επιτροπή παραμένει ως έχει.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021, 16:14