Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του MotoGP είχαμε δύο σημαντικές ανακοινώσεις μεταγραφών σε Οι μισοί αναβάτες στο grid έχουν ολοκληρώσει τα σχέδιά τους για το 2023.αναβάτες. Η μία ήταν εκείνη του Alex Marquez ο οποίος άφησε την Honda και μετακόμισε στην Gresini Ducati. Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε παράλληλα και την παραμονή του Fabio Di Giannantonio στην ομάδα κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο το δίδυμο του 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει ότι ο Enea Bastianini δεν θα βρίσκεται στην ομάδα και ίσως βρεθεί στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati στη θέση του αποχωρήσαντα Jack Miller ο οποίος μετακόμισε στην KTM. Η δεύτερη μεγάλη μεταγραφή είναι εκείνη του Alex Rins. Ο Ισπανός έμεινε χωρίς στέγη όταν η Suzuki ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το MotoGP με αποτέλεσμα να βγει προς αναζήτηση εργασίας. Τελικά, ο Rins επέλεξε να μετακομίσει στην ομάδα της LCR Honda για τα επόμενα δύο χρόνια έχοντας μάλιστα απευθείας συμβόλαιο με το HRC.

Ο Mir περιμένει υπομονετικά τη Honda.

Το σενάριο με τις περισσότερες πιθανότητες που θα ακολουθήσει στη μεταγραφική περίοδο είναι η μετακόμιση του Joan Mir στην Repsol Honda, στη θέση του Pol Espargaro. Ακόμα μια σημαντική μεταγραφή που αναμένουμε είναι εκείνη του Miguel Oliveira στην καινούρια ομάδα RNF Aprilia, ενώ στην ομάδα του Valentino Rossi αναμένεται να μείνουν οι Luca Marini και Marco Bezzechi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ducati ακόμα τα πράγματα είναι στον αέρα με τον Pecco Bagnaia να είναι ο μόνος σίγουρος στην εργοστασιακή ομάδα. Τη δεύτερη θέση στην ομάδα αναμένεται να πάρει ο Enea Bastianini, αλλά ακόμα υπάρχουν πιθανότητες να βρεθεί εκεί ο Jorge Martin. Ο Johann Zarco από την άλλη θα μείνει στην Pramac Ducati, ενώ αναμένουμε ακόμα τι θα γίνει με τη δορυφορική ομάδα της KTM και τη δεύτερη θέση στην LCR Honda.

Ο Alex Rins βρήκε στέγη στην Honda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Jack Miller σε αγώνα motocross στην Αυστραλία

MotoGP: Ο Alex Rins μετακομίζει στην Honda το 2023

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης