Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το Yamaha Tricity βρίσκεται ανάμεσά μας σχεδόν δέκα χρόνια και αποτελεί ακόμα και σήμερα την μοναδικήΤο Tricity μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου κατηγορίας Β. επιλογή τρίτροχου scooter στην μικρή κατηγορία των 125 κ.εκ. Για το 2022 η Yamaha προχώρησε σε σημαντικές αναβαθμίσεις ουσίας στο δημοφιλές της scooter βάζοντάς το και πάλι στην κορυφή των προτιμήσεων του αγοραστικού κοινού, ιδιαίτερα για αναβάτες που αναζητούν την άνεση, την ασφάλεια και την εύκολη πρόσβαση στον κόσμο της μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο και βασικό σημείο αναβάθμισης του Tricity 125 είναι στο κινητήρα. Η Yamaha τοποθέτησε στο τρίτροχο scooter τον νέο BlueCore προδιαγραφών Euro5 μονοκύλινδρο κινητήρα 125 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 12,1 ίππους και 11,2Nm ροπής. Διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων όπως το NMAX 125, ενώ η μονάδα ελέγχου είναι πιο δυνατή (32-bit SGCU) για καλύτερο έλεγχο του αθόρυβου συστήματος Start/Stop και της γεννήτριας της μίζας.

Στρίβει με ασφάλεια ακόμα και σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Νέοι τροχοί στο εμπρός σύστημα διεύθυνσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βελτίωση έχουμε και στο σύστημα της μπροστινής ανάρτησης το οποίο πλέον προέρχεται από το κορυφαίο Niken. Η Yamaha χρησιμοποιεί το σύστημα διεύθυνσης LMW Ackermann το οποίο προσφέρει εξαιρετική αίσθηση στον αναβάτη, πολύ καλή πρόσφυση και σταθερότητα στο scooter. Καινούριο είναι και το πλαίσιο του Tricity. Είναι μακρύτερο κατά 60mm και έχει νέα σχεδίαση στις βάσεις του κινητήρα προκειμένου να πετύχει καλύτερη ισορροπία και αυξημένη άνεση. Αλλαγές έχουμε και στην πίσω ανάρτηση με τα δύο αμορτισέρ να προσφέρουν πιο προοδευτική διαδρομή με καλύτερη απόσβεση.

Μπορείς να μοιραστείς διαδρομές και φωτογραφίες με άλλους αναβάτες Yamaha.

Σύγχρονο σύστημα συνδεσιμότητας

Η Yamaha φέρνει στο νέο Tricity και σύγχρονο σύστημα συνδεσιμότητας μέσω της εφαρμογής MyRide. H τιμή του προηγούμενου Tricity 125 ήταν 4.490€. Το νέο μοντέλο του 2022 αναμένεται να κοστίζει κοντά στις 5.000€.Μέσα από την ψηφιακή οθόνη LCD ο αναβάτης θα μπορεί πλέον σε πραγματικό χρόνο να ενημερώνεται για τις κλήσεις και τα μηνύματα, ενώ στο smartphone θα έχει ένα πλήρες ιστορικό της λειτουργίας του scooter. Φυσικά, στον εξοπλισμό έχει προστεθεί σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, ενώ έχει αυξηθεί ο χώρος στο επίπεδο πάτωμα για μεγαλύτερη άνεση στα πόδια του αναβάτη.

Το νέο Tricity 125 είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς, μπεζ, μπλε και γκρι, με την τιμή του να μην είναι ακόμα διαθέσιμη. Αναμένεται στην Ελλάδα το Φθινόπωρο του 2022.

Βίντεο παρουσίασης του νέου Tricity 125.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yamaha στο πλευρό των κορυφαίων Ποδηλατικών Γύρων

Μοναδικό event στη Γαλλία αποκλειστικά για κατόχους Yamaha R1M

Το Yamaha XSR 125 του ντράμερ Onkel

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης