Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Fabio Quartararo πέταξε στον κάδο των αχρήστων μια πολύ καλή ευκαιρία για ένα ακόμα καλό Διπλά πλήρωσε το λάθος του στο Assen ο Quartararo.αποτέλεσμα στο Assen της Ολλανδίας την Κυριακή που μας πέρασε. Ο αναβάτης της Yamaha, στον 4ο γύρο του αγώνα MotoGP βιάστηκε να περάσει τον Aleix Espargaro και στη στροφή πέντε της πίστας έκανε μια κίνηση απελπισίας. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει ο ίδιος και να παρασύρει μαζί του στην αμμοπαγίδα τον Espargaro, ο οποίος ευτυχώς δεν έπεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Quartararo συνέχισε τον αγώνα με πληγωμένη τη Yamaha του, επέστρεψε στα pit αναφέροντας στην ομάδα τα προβλήματα, αλλά εκείνοι αποφάσισαν να ξαναβγάλουν τον Γάλλο στην πίστα. Το αποτέλεσμα ήταν ακόμα μια πτώση στην ίδια στροφή, αυτή τη φορά μετά από βλάβη στο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης της μοτοσικλέτας. Οι αγωνοδίκες του ΜotoGP κάλεσαν τον πρωταθλητή για απολογία και έπειτα από μια έντονη συνομιλία αποφασίστηκε να δοθεί ποινή στον επόμενο αγώνα.

 

Ποινή στον επόμενο αγώνα του Silverstone

Οι Κριτές δικαιολόγησαν την απόφαση της ποινής με την πρόφαση ότι ο Quartararo έκανε μια πολύ φιλόδοξηΟ Quartararo ζήτησε συγγνώμη από τον Espargaro μετά τον αγώνα, αλλά δεν γλίτωσε την ποινή. κίνηση την οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να ολοκληρώσει. Αυτό καθόρισε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του αγώνα, τόσο για τον ίδιο όσο φυσικά και για τον Aleix Espargaro.

Στον Fabio Quartararo δεν άρεσε καθόλου η συγκεκριμένη ποινή και μέσω social media σχολίασε: «Τώρα δεν θα μπορείς να προσπεράσεις επειδή θα νομίζουν ότι είσαι πολύ φιλόδοξος. Από την αρχή της χρονιάς πολλοί αναβάτες είχαν ανάλογες στιγμές και χαρακτηρίστηκαν “αγωνιστικό συμβάν” αλλά το δικό μου ήταν πολύ επικίνδυνο. Συγχαρητήρια στους κριτές για την καλή δουλειά που κάνουν. Την επόμενη φορά δεν θα προσπαθήσω να προσπεράσω, αφού μπορεί να πάρω ποινή!».

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας πλέον στον επόμενο αγώνα στο Silverstone, για το Βρετανικό Grand Prix θα πρέπει να εκτίσει ποινή διέλευσης από την καθορισμένη διαδρομή (Long Lap). Η ποινή είναι σκληρή διότι έχουμε δει πολλές φορές τη συγκεκριμένη κίνηση και συνήθως κρίνεται ως αγωνιστικό συμβάν. Το πρωτάθλημα παρ’ όλα αυτά αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον μετά από αυτές τις εξελίξεις, καθώς ήδη η διαφορά έχει μειωθεί στους 21 βαθμούς και στο Silverstone θα έχει δύσκολο έργο ο Quartararo. Ο Espargaro και η Aprilia στη Βρετανία είναι πολύ δυνατοί και δεν αποκλείεται να έχουμε ακόμα μεγαλύτερα δράματα. Υπομονή μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Σκληροί οι Αγωνοδίκες στην απόφασή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Ολλανδίας: Μεγάλη νίκη Bagnaia, πτώση για Quartararo

MotoGP Γερμανίας: Νέος «Βασιλιάς» του Sachsenring ο Quartararo

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης