Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Triumph είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους κατασκευαστές μοτοσικλετών στον κόσμο. Η Βρετανική φίρμα το 2022 γιορτάζει ένα ορόσημο καθώς κλείνει τα 120 χρόνια από την κατασκευή της πρώτης μοτοσικλέτας. Όλα ξεκίνησαν από ένα ποδήλατο πίσω στο 1902 στο οποίο οι μηχανικοί της εταιρείας αποφάσισαν να τοποθετήσουν έναν μικρό κινητήρα της Βελγικής Minerva και να βάλουν το πρώτο λιθαράκι στην τεράστια ιστορία της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καινοτομία

 

Το 2022 η Triumph διανύει μια από τις πιο παραγωγικές περιόδους της με πολλά νέα μοντέλα σε όλες τις Το εργοστάσιο της Triumph βρίσκεται στο Hinckley της Αγγλίας.κατηγορίες. Το Tiger 1200 είναι η αιχμή του δόρατος της εταιρείας για τη νέα χρονιά με το νέο adventure ήδη να έχει κάνει αίσθηση με τις επιδόσεις και την τεχνολογία του. Τα χρηστικά και αποδοτικά Trident 660 και Tiger Sport 660 είναι εκείνα που θα βάλουν στον κόσμο της Triumph νέους αναβάτες, ενώ τα μεγαλύτερα Speed Triple 1200 RS και RR εμπνέουν ομορφιά και δυναμισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Triumph φυσικά δεν ξεχνάει και τις ρίζες της παρουσιάζοντας μια πλήρη γκάμα με κλασικά ρετρό μοντέλα. Η σειρά Bonneville παραμένει κορυφαία σε πωλήσεις συνοδευόμενη πλέον από τα πανέμορφα Speed Twin, Scrambler 1200, Thruxton RS και Street Twin. Το επόμενο βήμα της Triumph θα είναι στον χωμάτινο κόσμο καθώς αναμένεται το 2023 να παρουσιάσει μια νέα γκάμα enduro και motocross μοντέλων. Δεν ξεχνάμε φυσικά και το νέο ηλεκτρικό TE-1 με απίστευτη τεχνολογία και επιδόσεις αγωνιστικού επιπέδου.

Επιδόσεις

 

Η Triumph πιέζει και στο κομμάτι των αγώνων μοτοσικλέτας. Το 2022 συνεχίζει να είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2, ενώ κάνει τα πρώτα βήματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 600 με το πρωτότυπο Daytona 765RS. Μάλιστα η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα κέρδισε πριν από μερικές εβδομάδες τον αγώνα Daytona 200 στην Αμερική.

Πάθος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώτο unboxing του Triumph Tiger 1200 στην Ελλάδα

Η Triumph βρήκε στο Tiger Sport 660 το τέλειο entry-level που έψαχνε

Το σίγουρο στοίχημα που θα κερδίσει η Triumph

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης